We laik you!

Wij helpen je dan ook graag op weg. Of het nu gaat om het in de markt zetten van een nieuw product, het gebruiksvriendelijker maken van je website of het aanspreken van die moeilijk te bereiken doelgroep. Dus loop je ergens tegenaan of heb je misschien een briljant idee? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom gewoon eens langs om vrijblijvend te sparren. Wij doen er alles aan om jouw verwachtingen te overtreffen. Én die van onszelf.

TalentNED

Identiteit voor een uniek talentenprogramma

Scroll voor meer

De absolute top


TalentNED is een duurzaam talentontwikkelingsprogramma. Waar wordt gezocht naar synergiën tussen sport en het bedrijfsleven. Doelstelling is om voor talenten een basis te leggen voor een carrière aan de absolute top. Wij gaven invulling aan het merk en de bijbehorende visuele identiteit. In nauwe samenwerking met initiatiefnemer Infestos en directeur Gerard Kemkers.

Concept sportkleding

De vraag


Onderscheidend zijn

Investeringsmaatschappij Infestos kiest er bewust voor om niet haar naam aan het programma te verbinden. Ze wil werken aan een open platform waarbij ook andere partijen zich kunnen aansluiten. Vanuit de sport of vanuit het bedrijfsleven. Om elkaar te inspireren en te versterken op het gebied van talentontwikkeling, innovatie en vitaliteit. Een bijzondere positionering die vraagt om een onderscheidende visuele identiteit. Waarbij de uitwerking breed toepasbaar is binnen de grote diversiteit aan sporten.

Logo
Hollandse meester

Onze aanpak


Visueel merkverhaal

De visuele identiteit is een weerspiegeling van je merkidentiteit. De kern van wie je bent en waar je voor staat. De reden waarom je doet wat je doet. En hoe je dat doet. Samen met TalentNED gaven wij hier invulling aan in de vorm van een merkverhaal. Om daar vervolgens een doorvertaling van te maken in video. Met de juiste tone of voice in copy, beeld en geluid. Tijdens de onthulling van het merk - in Museum Belvédère in Heerenveen - werd dit visuele merkverhaal gelijk ingezet als teaser.

De uitwerking


Pieken en dalen

De weg naar de top is een constante zoektocht naar dingen die nog niet zijn gedaan. Alles in het teken van beter worden, onderscheidend zijn. Langs nederlagen en teleurstellingen. Om sterker uit de strijd te komen en continue te blijven groeien. Voor de visuele identiteit namen wij dit gegeven als uitgangspunt. Gesymboliseerd door de ups en downs van de letter ‘N’. Deze staat centraal in het logo en wordt als verbindende beeldelement gebruikt in de overige uitingen.

Daarnaast is er een rol weggelegd voor schilderijen van Hollandse meesters. Een link naar de Nederlandse oorsprong van het talentontwikkelingsprogramma. Maar vooral symbool voor de inhoud daarvan. Waar ervaren coaches de meesters van nu zijn. Die hun kennis en kunde overdragen aan jonge talenten. Samen op zoek naar perfectie. Naar dat meesterwerk van onschatbare waarde. Met als doel de beste te worden. En de nieuwe meesters voor de volgende generatie.

Ireen Wüst
Logo

Het resultaat


Eenvoud & kracht

Eind 2018 is TalentNED gelanceerd. Tegelijkertijd met een nieuwe schaatsploeg met onder andere olympisch kampioenen Ireen Wüst en Esmee Visser. De eerste successen en medailles werden vervolgens al snel behaald. Waarbij de eenvoud en de krachtige kleuren van de identiteit in korte tijd zorgden voor een sterke herkenbaarheid. Medio 2019 is Bas de Bever, voormalig olympisch BMX-bondscoach, aangesloten om invulling te geven aan een programma rondom wielersport. Meer initiatieven met andere sporten volgen snel.

Wielerploeg TalentNED

 Laik heeft een sterk inlevingsvermogen waardoor in een zeer korte tijd een passende identiteit is neergezet. Een prettige samenwerking met innovatieve ideeën, zonder dat de praktische uitwerking uit het oog werd verloren. 


Gerard Kemkers - Directeur TalentNED

Meer weten?

Bel of mail Thomas, hij gaat graag met je van start.

010 - 307 01 38 | thomas@laik.com

Credits

  • OpdrachtgeverInfestos

Diensten

  • Concept
  • Art Direction
  • Copy
  • Visual Design
  • Motion Design
  • Sound Design