We laik you!

Wij helpen je dan ook graag op weg. Of het nu gaat om het in de markt zetten van een nieuw product, het gebruiksvriendelijker maken van je website of het aanspreken van die moeilijk te bereiken doelgroep. Dus loop je ergens tegenaan of heb je misschien een briljant idee? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom gewoon eens langs om vrijblijvend te sparren. Wij doen er alles aan om jouw verwachtingen te overtreffen. Én die van onszelf.

Golf.nl app

Dé app voor golfend Nederland

Scroll voor meer

Beter golf, meer golf


Het beleid van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) is de komende jaren gericht op beter golf, wat uiteindelijk moet leiden tot meer golf. Nieuwe golfers moeten goed worden opgeleid en bestaande golfers sportief uitgedaagd blijven. De app van Golf.nl motiveert, activeert en faciliteert deze spelers bij het spelen van het spel en het beter worden in de sport. Wij waren betrokken bij de invulling en de uitwerking van deze unieke app.

Scorekaart invoeren

De uitdaging


Game changer in golf

Maak de Runkeeper of Strava onder de golf apps. Verbeter en verrijk daarbij het imago van de traditionele golfwereld en krijg meer mensen actief aan het golfen. Deze ambitieuze vraagstelling stond centraal in de pitchaanvraag die de Nederlandse Golf Federatie bij diverse bureaus neerlegde. Na een uitgebreide selectieprocedure werd er uiteindelijk gekozen voor de coalitie die wij speciaal voor deze pitch waren aangegaan met Redhotminute. Daarbij namen wij het concept, interactie- en visueel ontwerp voor onze rekening en tekende Redhotminute voor de uiteindelijke technische realisatie.

Joost Luiten

Onze aanpak


Social motivation & gamification

Op basis van een agile projectaanpak is de ontwikkeling van de app ingericht en uitgevoerd. In de voorbereidende fase zijn daarbij de eerste kaders geschetst aan de hand van een doelgroeponderzoek. Van daaruit is de focus komen te liggen op de groep 30 tot 60 jaar met een relatief hoge handicap. Deze groep bleek oververtegenwoordigd en bovendien was hier de kans op afhaken het grootst. Van groot belang dus om juist deze golfers meer te betrekken bij de sport en te stimuleren om vaker te oefenen en te spelen.

Om dit te bereiken is er bij het vaststellen van de gewenste functionaliteiten volop ingezet op social motivation en gamification. Zo kan je naast het eenvoudig bijhouden van je eigen scores ook de prestaties van vrienden volgen via de tijdlijn. En door middel van een like of een reactie is een blijk van waardering zo gegeven. Daarnaast kan je via de Handicap Ranking en de Birdie Ranking jezelf meten met vrienden, clubleden en de rest van Nederland. En met awards voor behaalde resultaten vul je je eigen digitale prijzenkast.

App schermen

Uitwerking


Tot in de laatste details

Aan de hand van de gedefinieerde functionaliteiten is eerst de grote lijn voor zowel het interactie- als het visueel ontwerp uitgezet. In een intensieve samenwerking met de opdrachtgever is vervolgens in een aantal tweewekelijkse iteraties – de zogenaamde sprints – toegewerkt naar het eindproduct. Daarbij werden door ons alle flows, schermen, elementen, iconen en illustraties tot in de laatste details uitgewerkt. Inclusief de mijn-omgeving op Golf.nl. Binnen deze omgeving zijn alle functionaliteiten van de app ook via de browser te benaderen. Aangevuld met extra informatie voor nog meer inzicht.

Mijn Golf.nl omgeving
Golfer

Het resultaat


Dé app voor golfend Nederland

Met zijn uitgebreide functionaliteiten is de app van Golf.nl uniek in zijn soort. In 2019 is bovendien begonnen om via de app de NGF-pas te ontsluiten. Deze pas die jaarlijks bij een kleine 400.000 geregistreerde golfers op de deurmat valt, zal op lange termijn in zijn geheel worden vervangen door deze digitale variant. Minder belastend voor het milieu en daarmee beter aansluitend bij het duurzame beleid van de NGF. Om de app aan te jagen gaven wij ook invulling aan diverse activatiecampagnes. Inclusief de introductie-commercial met Joost Luiten. Gezien de grote hoeveelheid downloads en actieve gebruikers kan de app met recht een groot succes genoemd worden.

 Laik weet precies wat ze moeten doen om ons enthousiast te krijgen. Een prettige samenwerking met een open communicatie en een flexibele houding. Ze komen bovendien altijd de afspraken na. 


Maarten Voermans - Manager Marketing en Communicatie NGF

Ook zo’n fijne app?

Gooi eens een balletje op bij Justin.

06 - 146 72 491 | justin@laik.com

Credits

  • OpdrachtgeverNGF
  • TechniekRedhotminute

Diensten

  • Strategie
  • Concept
  • UX Design
  • Visual Design
  • Motion Design
  • Sound Design
  • Activatie