We laik you!

Wij helpen je dan ook graag op weg. Of het nu gaat om het in de markt zetten van een nieuw product, het gebruiksvriendelijker maken van je website of het aanspreken van die moeilijk te bereiken doelgroep. Dus loop je ergens tegenaan of heb je misschien een briljant idee? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom gewoon eens langs om vrijblijvend te sparren. Wij doen er alles aan om jouw verwachtingen te overtreffen. √Čn die van onszelf.

Gemeente Hoeksche Waard

Explanimations voor een kersverse gemeente

Scroll voor meer

Heldere communicatie


Begin 2019 zijn de gemeentes Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Strijen en Korendijk samen verdergegaan in de nieuwe fusiegemeente Hoeksche Waard. Met ruim 85.000 inwoners is het gelijk een van de grootste gemeentes in de omgeving Rotterdam. Om de veranderingen voor de inwoners op een heldere manier te communiceren ontwikkelden wij een illustratiestijl en realiseerden daarmee diverse animaties.

Still uit explanimation

De uitdaging


Draagvlak voor verandering

Een nieuwe fusiegemeente heeft op vele niveaus impact op haar inwoners. Daarom is het van groot belang om goed over de aanstaande veranderingen te communiceren. Maar ook om draagvlak te creëren en de inwoners te betrekken bij het proces. In aanloop naar de fusie benaderde de gemeente in wording ons om invulling te geven aan een deel van de communicatie. Daarbij werd gezocht naar een laagdrempelige en effectieve vorm om een diversiteit aan onderwerpen te behandelen. Breed inzetbaar maar voornamelijk gericht op het aanspreken van de jongere inwoners.

Illustratiestijl

Onze aanpak


Explanimations

Op basis van de gekregen input schreven we een aantal scripts voor zogenaamde explanimations. In iets meer dan een minuut kunnen we met zo’n explanimation elk onderwerp, hoe lastig of abstract ook, in animatievorm tot leven brengen. Met de kleuren van de nieuwe huisstijl van de Hoeksche Waard ontwikkelden wij hiervoor eerst een geheel eigen illustratiestijl. Met diverse personages en herkenbare gebouwen en landschappen uit de regio. Samen met een passende voice-over en bijbehorende geluidseffecten transformeerden we deze ingrediënten vervolgens tot pakkende animaties. Eenvoudig, helder en doeltreffend.

Het resultaat


Breed inzetbaar

Uiteindelijk realiseerden we een drietal animaties over uiteenlopende onderwerpen. Om bijvoorbeeld inwoners op de hoogte te brengen van de aanstaande fusie. Of te informeren over waar ze na deze fusie terecht kunnen voor de aanvraag van een paspoort, rijbewijs of vergunning. Maar ook om de inwoners te activeren om te gaan stemmen voor de nieuwe gemeenteraad. Voor de inzetbaarheid op social media maakten we voor maximale impact van alle animaties bovendien een vierkante versie. En de animatie om met name jongeren te activeren om te gaan stemmen werd om die reden zelfs ingekort tot een 30 seconden variant.

Still uit explanimation

Ook een gave explanimation?

Bel of mail Joris, hij weet er alles van.

06 - 523 08 638 | joris@laik.com

Credits

  • OpdrachtgeverGemeente Hoeksche Waard

Diensten

  • Concept
  • Copy
  • Visual Design
  • Motion Design
  • Sound Design