We laik you!

Wij helpen je dan ook graag op weg. Of het nu gaat om het in de markt zetten van een nieuw product, het gebruiksvriendelijker maken van je website of het aanspreken van die moeilijk te bereiken doelgroep. Dus loop je ergens tegenaan of heb je misschien een briljant idee? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom gewoon eens langs om vrijblijvend te sparren. Wij doen er alles aan om jouw verwachtingen te overtreffen. Én die van onszelf.

Filedier

Campagne voor betere bereikbaarheid

Scroll voor meer

Ben jij een filedier?


Filedier is de publiekscampagne van De Verkeersonderneming, een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Havenbedrijf Rotterdam. Samen werken zij aan het verbeteren van de bereikbaarheid in de Rotterdamse regio. Als onderdeel van het Call for Action team realiseerden we voor Filedier een zeer succesvolle opvolgcampagne.

Rotterdam

De uitdaging


Filehoofdstad

Rotterdam is met stipt de filehoofdstad van Nederland. Het aanleggen van extra asfalt is niet genoeg om de stad bereikbaar te houden. Daarom moet er slimmer worden omgegaan met het asfalt. Bijvoorbeeld door buiten de spits te rijden of te kiezen voor een andere manier van vervoer. De Verkeersonderneming benaderde Call for Action om deelnemers uit een eerdere campagne van Filedier te converteren naar nieuwe spitsmijdende diensten. Wij haakten in dit team aan voor het strategisch concept en de uiteindelijke realisatie van de benodigde middelen.

Direct mailing

Onze aanpak


Persoonlijke landingspagina’s

We benaderden de groep uit de eerdere campagne door middel van een online enquête. Klantervaringen en mogelijke interesse in nieuwe spitsmijdende diensten werden zo in kaart gebracht. Op basis van de verkregen output realiseerden we persoonlijke landingspagina’s met content op maat. Om de groep vervolgens te activeren richting deze pagina’s is een combinatie van direct marketing, e-mail marketing én telemarketing ingezet.

Door de landingspagina’s te voorzien van een persoonlijke URL – bijvoorbeeld jonasveenendaal.filedier.nl – gaven we ze in de communicatie voor de ontvanger meer urgentie. Tijdens de gefaseerde uitrol is er bovendien getest met diverse boodschappen en verschillende combinaties van kanalen. Op basis van de testresultaten is er gaandeweg steeds een beetje bijgestuurd om de uiteindelijke conversiecijfers te optimaliseren.

Slimme wizard
Wizard iconen

Uitgelicht


Wizard voor extra conversie

Om vanaf de persoonlijke landingspagina’s de conversie naar een van de aangeboden spitsmijdende diensten te verhogen ontwikkelden wij een slimme wizard. Het beantwoorden van een aantal eigenzinnige vragen resulteerde in een aanbieding op maat voor de bezoeker. En uiteindelijk in een verdubbeling van de conversie ten opzichte van bezoekers die niet de wizard doorliepen. De blauwdruk van de wizard – in de vorm van stroomdiagrammen – werd daarnaast als telefoonscript ingezet tijdens de telemarketing benadering.

Aanbod diensten

Het resultaat


Succesvolle cijfers

De van tevoren gestelde target van 10% conversie naar een van de diensten werd ruimschoots overtroffen. De gepersonaliseerde landingspagina werd zeer positief ontvangen en ook de wizard droeg sterk bij aan de hoge conversiecijfers. Het percentage afmeldingen was bovendien extreem laag. Met deze opvolgcampagne heeft De Verkeersonderneming een goede slag gemaakt in het kwalitatief verrijken van haar klantendatabase. Een grote groep mensen heeft zich – actief en bewust – opnieuw aangemeld en kan daarmee als loyale klant worden beschouwd.

 Laik heeft oog voor de wensen van de klant maar vooral voor dat wat werkt voor de uiteindelijke consument. Dit zorgt mede voor de succesvolle conversiecijfers. 


Monique Monster - Communicatieadviseur De Verkeersonderneming

Ook zo’n effectieve campagne?

Bel of mail Joris, hij helpt je graag op weg.

06 - 523 08 638 | joris@laik.com

Credits

  • OpdrachtgeverDe Verkeersonderneming
  • TeamCall for Action

Diensten

  • Concept
  • UX Design
  • Visual Design
  • Activatie