We laik you!

Wij helpen je dan ook graag op weg. Of het nu gaat om het in de markt zetten van een nieuw product, het gebruiksvriendelijker maken van je website of het aanspreken van die moeilijk te bereiken doelgroep. Dus loop je ergens tegenaan of heb je misschien een briljant idee? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom gewoon eens langs om vrijblijvend te sparren. Wij doen er alles aan om jouw verwachtingen te overtreffen. Én die van onszelf.

EK Atletiek Amsterdam

Total package voor een uniek evenement

Scroll voor meer

Eerste EK in Nederland


In 2016 was Amsterdam vijf dagen lang in de ban van het eerste EK Atletiek op Nederlandse bodem. Op twee unieke locaties – het Olympisch Stadion en het Museumplein – streden ruim 1.400 atleten uit 50 landen voor de medailles. In opdracht van Stichting EK Atletiek Amsterdam en TIG Sports ontwikkelden wij de visuele identiteit en een breed palet aan online en offline middelen.

De uitdaging


Athletics like never before

Met deze tagline liet Stichting EK Atletiek Amsterdam geen twijfel bestaan over haar ambitie. Een evenement neerzetten zoals dat nog nooit eerder in de wereld van atletiek was gedaan. Op alle vlakken werd daarbij gezocht naar een optimale beleving voor zowel deelnemers als bezoekers. Aan ons de taak om deze ambitie door te vertalen in de promotie van het evenement en te zorgen voor een naadloze ervaring over alle kanalen. Vanaf de allereerste kennismaking online tot aan het bijwonen van de huldiging op Medal Plaza.

Website

Onze aanpak


Duurzaam ontwerp

In de praktijk betekende dit voor ons dat wij ruim twee jaar voor het evenement al begonnen met de realisatie van de eerste uitingen. Op basis van de guidelines van de European Athletic Association ontwikkelden wij eerst een eigen visuele identiteit. Deze vulden wij vervolgens aan met een krachtig campagnebeeld. Daarbij werd zorgvuldig gekeken naar de toepasbaarheid op een grote diversiteit aan online en offline middelen. Dit resulteerde in een beeld waarvan zowel staande, liggende als vierkante uitsnedes waren te maken. Zonder daarbij aan kracht in te hoeven boeten.

In dezelfde periode lanceerden we ook de eerste versie van de website. Daarbij rekening houdend met de veranderende doelstellingen in aanloop naar het evenement. Waar het in eerste instantie draaide om de aankondiging, kwam gaandeweg de nadruk – in content en functionaliteit – steeds meer te liggen op het enthousiasmeren van bezoekers en het activeren richting de kaartverkoop. Tijdens het evenement ging de website vervolgens over naar de live-fase. Met nadruk op het programma, wedstrijdverslagen en uitslagen kreeg de site in deze periode ruim 630.000 unieke bezoekers te verwerken.

400m estafette vrouwen (9 juli)
© Michael Kappeler / Alamy

Uitgelicht


An app like never before

Bij atletiekwedstrijden worden er vaak meerdere onderdelen tegelijkertijd afgewerkt. Hoe zorg je ervoor dat een bezoeker in deze hectiek niets mist? Door voor het eerst in de geschiedenis van het EK Atletiek een app te lanceren waarmee je het maximale uit het evenement haalt. Met een slim programmaoverzicht gebaseerd op door de bezoeker ingestelde favoriete sporten of atleten. En met een interactieve plattegrond die live laat zien welk onderdeel op welke plek in het stadion wordt gehouden. De app – die kort voor aanvang werd gelanceerd – kon in 4 dagen tijd rekenen op maar liefst 30.000 downloads.

App schermen
iPad app
Churandy Martina
© Michael Kappeler / Alamy

Uitwerking


Totaalbeleving

Naast de invulling van de identiteit en de realisatie van de primaire communicatiekanalen waren we ook verantwoordelijk voor een groot aantal andere uitingen. ­Zo ontwikkelden wij bijvoorbeeld plattegronden van de diverse locaties voor zowel deelnemers als bezoekers. Deze waren niet alleen onderdeel van de bewegwijzering, ook waren ze terug te vinden in de app en in de dagelijks uitgegeven EK Atletiek krant. Ook realiseerden wij op levensgroot formaat de gouden medaille die het centrale punt vormde van Medal Plaza. Iedere avond werden hierop de winnaars van die dag uitbundig geëerd.

Plattegrond Olympisch Stadion
Koning Willem-Alexander en Churandy Martina
© Patrick van Katwijk / Alamy

Het resultaat


Een groot succes

Met meer dan 125.000 verkochte tickets en bijna iedere dag een vol Olympisch Stadion was het evenement commercieel gezien een groot succes. De resultaten van de Nederlandse equipe zorgden daarnaast ook voor een groot succes op sportief vlak. Met in totaal 7 medailles – waarvan 4 gouden – behaalden de atleten knap de vijfde plek in het medailleklassement. Ook de European Athletic Association was vol lof over de organisatie en het toernooi. Age Fluitman, voorzitter van Stichting EK Atletiek Amsterdam keek dan ook terug op een prachtig evenement waar de ambitie ‘Athletics like never before’ op alle fronten werd waargemaakt.

 De intensieve maar vooral ook prettige samenwerking met Laik resulteerde in onder andere een prachtige eventsite en eventapp! 


Annemieke Sirks - Manager Communications & Promotion EK Atletiek Amsterdam

Meer weten?

Bel of mail Joris, hij vertelt je graag alle ins en outs.

06 - 523 08 638 | joris@laik.com

Credits

  • OpdrachtgeverStichting EK Atletiek Amsterdam
  • FotografieMark Engelen
  • Techniek appAubergine IT

Diensten

  • Concept
  • Art Direction
  • UX Design
  • Visual Design
  • Front-end Development
  • Back-end Development