We laik you!

Wij helpen je dan ook graag op weg. Of het nu gaat om het in de markt zetten van een nieuw product, het gebruiksvriendelijker maken van je website of het aanspreken van die moeilijk te bereiken doelgroep. Dus loop je ergens tegenaan of heb je misschien een briljant idee? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom gewoon eens langs om vrijblijvend te sparren. Wij doen er alles aan om jouw verwachtingen te overtreffen. Én die van onszelf.

Beleggers Belangen

Multimediaal merk voor de actieve belegger

Scroll voor meer

Digital first


Het blad Beleggers Belangen begon in 1957 als het officiële orgaan van de Vereniging van Fondsenhouders, de Vereniging Effectenbescherming en de Nederlandse Vereniging van Obligatiehouders. Na bijna 60 jaar als papieren weekblad te zijn verschenen ging het roer drastisch om. Een nieuwe koers richting digital first. In opdracht van ONE Business werkten wij mee aan de realisatie van het nieuwe online platform.

Portefeuilles en adviezen

De uitdaging


Complexe content

Digital first betekende voor Beleggers Belangen een grote omslag. Artikelen en adviezen verschijnen eerst online, daarna pas in print. Abonnees krijgen daarmee direct advies over actuele situaties waardoor zij snel en met relevante informatie kunnen handelen. Voorbeeldportefeuilles, fondsen en financiële objecten worden daarbij tot in detail behandeld. Zo heeft de abonnee volledig inzicht in de opbouw, de ontwikkeling en het trackrecord van de gegeven adviezen. Aan ons de taak om de grote hoeveelheid complexe content in heldere structuren en aantrekkelijk designs te gieten.

Homepage

Onze aanpak


Mix & match

Binnen de oude website ontbrak het aan een duidelijke positionering. Om de belangrijkste pijlers beter zichtbaar te krijgen hebben wij eerst de grote hoeveelheid content opnieuw gestructureerd. Door dit proces vanuit een mobile first gedachte uit te voeren werd bovendien snel duidelijk welke content voor een belegger van primair belang was. En welke content zelfs achterwege gelaten kon worden. Door de inhoud gelaagd aan te bieden is er daarnaast een goede mix gezocht tussen het aanbod van gratis en betaalde content. De overgang hiervan en het activeren tot het nemen van een abonnement is daarbij zo natuurlijk mogelijk gemaakt.

De realisatie van het nieuwe platform betekende ook een aanscherping van de bestaande identiteit. De klassieke lay-out van het tijdschrift was geen goede match met de gewenste digitale beleving. Door in de bestaande elementen zoals kleur en typografie de accenten te verleggen en deze met minimale middelen te verrijken is er een fraaie best of both worlds oplossing gevonden. Een duidelijke familie van het weekblad maar ook aansluitend bij de digitale wereld van nu. Prominent in het design zijn de door de redactie uitgebrachte adviezen over aandelen en objecten. Deze primaire pijler is met zijn contrasterende kleurstelling opvallend aanwezig.

Portefeuille
Persoonlijk dashboard

Uitgelicht


Persoonlijk dashboard

In een tweede fase is de website verrijkt met een persoonlijk dashboard. Deze volledig door de abonnee aan te passen omgeving kan worden ingesteld met favoriete aandelen, koersen en adviezen. Aangevuld met nieuws en artikelen op basis van favoriete auteurs of onderwerpen. Ook biedt het direct toegang tot geselecteerde gesprekken binnen het Beleggers Belangen forum. En door de optimalisatie voor mobiel gebruik en met de mogelijkheid om deze omgeving in te stellen als homepage, heeft de abonnee altijd actuele en relevante beleggersinformatie binnen handbereik.

Het resultaat


Stijgende koers

In het snel veranderende medialandschap heeft Beleggers Belangen met het nieuwe online platform een grote stap gezet richting de toekomst. Door het digital first principe is de aangeboden content actueler, persoonlijker en daarmee relevanter geworden. En met de responsive uitwerking weet het de doelgroep op ieder moment en op iedere device te bereiken. Daarmee verstevigt Beleggers Belangen zijn positionering als multimediaal merk voor de actieve belegger. Naast een fraai platform leverde de transitie bovendien een aanzienlijke groei op in het aantal bezoekers en abonnees.

Meer weten?

Bel of mail Justin, hij vertelt je graag meer.

06 - 146 72 491 | justin@laik.com

Credits

  • OpdrachtgeverONE Business

Diensten

  • UX Design
  • Visual Design