We laik you!

Wij helpen je dan ook graag op weg. Of het nu gaat om het in de markt zetten van een nieuw product, het gebruiksvriendelijker maken van je website of het aanspreken van die moeilijk te bereiken doelgroep. Dus loop je ergens tegenaan of heb je misschien een briljant idee? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom gewoon eens langs om vrijblijvend te sparren. Wij doen er alles aan om jouw verwachtingen te overtreffen. Én die van onszelf.

ABN AMRO 3vs3 Cup

Campagne voor een spectaculair hockeytoernooi

Scroll voor meer

Uitdagend spelconcept


ABN AMRO is al tientallen jaren actief als sponsor in het hockey. Met verschillende activiteiten draagt ze bovendien bij aan de ontwikkeling van talent. Zo ook met de opzet van een nieuw landelijk hockeytoernooi voor de jeugd. Gebaseerd op een uitdagend spelconcept. Wij werden gevraagd om invulling te geven aan de visuele identiteit. Inclusief de activatie via online kanalen.

Logo

De vraag


Ultieme krachtmeting

Een verkleind speelveld van 23 bij 23 meter. Met 2 keer 3 spelers, zonder goalkeepers. En een speeltijd van slechts 8 minuten! Oprecht kan dit spelconcept een ultieme krachtmeting worden genoemd. Een spectaculair veldhockeytoernooi waarbij de strijd wordt aangegaan met andere teams uit de regio. Gevolgd door een landelijke finale. Aan ons de vraag om hiervoor een passende identiteit neer te zetten. Met een online doorvertaling die naadloos aansluit bij de belevingswereld van jonge spelers.

Website

Onze aanpak


Grenzen opzoeken

Het was vrij snel duidelijk dat het toernooi een gezicht nodig had. In de vorm van een speler die jonge hockeyers tot de verbeelding spreekt. Daarom benaderden wij voor het campagnebeeld uitzonderlijk hockeytalent Jorrit Croon. Die bovendien als ambassadeur voor de hockeyjeugd was verbonden aan ABN AMRO. In de realisatie zochten we vervolgens naar een stijl die aansluit bij die van films en games. Dynamisch en lichtelijk ‘over the top’.

Voor de verdere uitwerking kregen wij van ABN AMRO de vrijheid om de grenzen binnen de huisstijl op te zoeken. Een vrijheid die we met beide handen aangrepen. En waarbij grenzen zelfs met goedkeuring werden overschreden. Met als eindresultaat een duidelijk visuele link naar de huisstijl van ABN AMRO. Maar tegelijkertijd een beeldtaal met veel meer durf en dynamiek. Aansluitend bij de beoogde doelgroep en het nieuwe spelconcept.

Winnaars ABN AMRO 3vs3 Cup
© Hannie Verhoeven Fotograaf

Het resultaat


Activatie en conversie

Voor de activatie realiseerden we een website in de stijl van het campagnebeeld. Om vervolgens het verkeer hiernaartoe via e-mail en social media aan te jagen. Met als resultaat dat de inschrijvingen binnen mum van tijd vol waren. De voorrondes werden dan ook drukbezocht en de spectaculaire finale vond plaats tijdens de ABN AMRO Cup. Hét voorbereidingstoernooi waar alle teams uit de hoofdklasse aan meedoen. De eerste 3vs3 Cup was dan ook gelijk een groot succes.

Campagnebeeld

Meer weten?

Bel of mail Joris, hij gaat graag met je aan de slag.

06 - 523 08 638 | joris@laik.com

Credits

  • OpdrachtgeverABN AMRO
  • FotografieMark Engelen

Diensten

  • Concept
  • Art Direction
  • UX Design
  • Visual Design
  • Front-end Development
  • Back-end Development
  • Activatie